Start   Våra katter   Planer   Kattungar   Tidigare kullar  Uppfödningen   Utställning   Våra hundar   Kontakt
 


Välkommen till SE*Lilla Säbys Ragdolls!
 

Min sambo Tomas och jag Ingela bor i ett torp som är byggt 1893 i Vallentuna som ligger några mil norr om Stockholm. Vi bor på landet men har nära till allt. Det är verkligen vårt paradis! Vi har älg, rådjur inpå knuten när de passerar vårt hus för att dricka i sjön. 

Vårt stamnamn kommer ifrån vår lilla gård som faktiskt heter Lilla Säby. Vi flyttade hit 2013 och kommer nog aldrig att flytta härifrån. Nästan hela vår tomt är fornlämningsområde och bakom vårt hus (och under) finns det gravar från vikingatiden. Vi bor här med vördnad och försöker hålla oss på god fot med de som vilar här. 

På Lilla Säby bor även våra hundar Gnist och Trassel. Den ena stor och bufflig, den andre liten och ettrig. Se flik "Våra hundar" Vi har också några Hedemorahöns som ger oss färska ägg varje dag. Sådan lyx!  Sist men inte minst bor här våra 5 underbara Ragdolls! (Se presentation vid varje katt) 

Tomas arbetar som kock och jag som polis. Utöver vårt djurintresse älskar vi mat!


Varför Ragdolls?
När vi flyttade till Lilla Säby ville Tomas ha katt. Jag som är en typisk hundmänniska sa nja fast på ett villkor. Jag ville att det skulle vara en vacker katt som skulle passa in i vår inredningsstil. Vi googlade lite och hittade Ragdolls som vi direkt fastnade för. Vi fick komma och hälsa på hos Svetlana, SE*Ragadonis, och träffa hennes Ragdolls. Vi blev förälskade direkt. Särskilt i hennes hankatt Armani som vi, efter viss övertalning, fick köpa. Tack Svetlana för att du introducerade oss för denna underbara ras! Efter detta blev även jag frälst som kattmänniska.
 

Vi fullkomligen älskar Ragdolls! Deras underbara sociala temperament och att de är så vackra är det som gjorde att vi fastnade för rasen. Bonus är ju förstås att det är en mycket frisk ras. 

Vi har haft uppfödning sedan 2014 så vi är ganska nya på detta med avel men vi har så många duktiga och kunniga uppfödare runt omkring oss och vi slukar allt som går att lära sig så vi känner oss trygga med det vi gör. 

I vår uppfödning strävar vi efter att bibehålla rasstandarden och vi tycker det är extra viktigt med Ragdollens hälsa och deras sociala underbara personlighet.  

Vi har tillstånd att bedriva kattuppfödning i hemmet enligt djurskyddslagen 16 paragrafen gällande kattverksamhet.

Hoppas ni nu vet lite mer om oss och att vi hörs på ett eller annat sätt!
 
 

Välkomna till oss på Lilla Säby! 

//Ingela och Tomas 

 
   
     

Layout and design by Caroline Webdesign 2017